Ruhun Kası Psoas
15
Jun

Ruhun Kası Psoas

Flexio

Fasya

15.06.2020

“Ruhun Kası” Korku ve Kaygınızı Tetikliyor Olabilir

İçinde bulunduğunuz kaygılı ruh halinin, yaşama dair asılsız korkularınızın ve endişeli tavırlarınızın bir “kas”a bağlı olarak gelişebileceği aklınıza gelir miydi? Bilim, sağlıksız bir Psoas kasının, kendini en beklenmedik duygularla belli edebileceğini ve hem bedensel hem de duygusal gerginlikle sonuçlanabileceğini söylüyor. Psoas kaslarınıza dengeyi geri kazandırarak korkularınızı salıvermeniz ve böylece hem fiziksel hem de zihinsel refahınızı artırabilecek bu bastırılmış gerginliği serbest bırakabilmeniz muhtemeldir. Peki Psoas kası nedir ve nerede konumlanır?

Psoas Kası Nedir?

Psoas majör kasına, genellikle en derin çekirdek veya "ruhun kası" denir. Kalça kemiğinin yakınında bulunan bu sabitleştirici kas; hareketliliği, yapısal dengeyi, eklem fonksiyonunu, esnekliği ve çok daha fazlasını etkiler. Vücudun dik duruşuna ve hareket etmesine yardımcı olma işlevine ek olarak, Psoas'ın, özellikle vücut gerildiğinde ve gerginlik azaldığında, şimdiki anla bağlantı kurmanıza izin verdiğine inanılmaktadır. Araştırmalar, Psoas kasının yapısal sağlığa ek olarak psikolojik sağlık için de hayati olduğunu göstermektedir. Buna bağlı olarak Psoas kasını sağlıklı tutarak şifalı pranik enerjiden yararlanmak ve zihinsel sağlığı iyileştirmek mümkün olabilmektedir.

Psoas Kası Nerede Konumlanır?

Psoas kası, fiziksel stabilite ile ilişkili ana kastır. Bacaklardan omurgaya uzanır ve bacakları omurgaya bağlayan tek kastır. Vücudumuzda kalça kemiğine yakın bir bölgede konumlanan Psoas kası; hareket, denge, eklem fonksiyonları, esneklik ve daha birçok bedensel özelliği etkiler. Yapılan araştırmalar, fonksiyonel özelliklerinin yanı sıra özellikle esnetildiğinde vücuttaki gerilimin azalmasına yardımcı olduğunu göstermektedir.

Bacakları ve omurgaları birleştirmeye ek olarak, Psoas, diyaframa da bağlanır. Nefes diyaframda modüle edilir ve aynı zamanda korku ve anksiyete ile ilişkili birçok fiziksel semptomun ortaya çıktığı yerdir. Dolayısıyla Psoas kasınızı gevşeterek gün içinde yaşadığınız stresin ve korkunun vücudunuzda yarattığı gerilimden kurtulmanız olasıdır.

Psoas Kasının Etkileri

Psoas kaslarına uygulanan stres; sırt, kalça veya diz ağrısı ve hatta sindirim sorunları ve işlevsiz solunum gibi birçok soruna yol açabilir. İnsanların kronik fiziksel ağrı çekmesinin önemli bir nedeni de aslında budur. Psoas, bu bağlamda, yapısal stabilite için kullanılan bir kastan çok daha fazlasıdır. Nasıl hissettiğinizden dünyaya nasıl baktığınıza ve hatta başkalarına nasıl davrandığınıza kadar yaşamın her öğesini etkiler. Sağlıklı bir Psoas kasının fiziksel sağlığın yanı sıra duygusal sağlık için de önemli olduğunun farkında olmak, bu kaslara hak ettiği dikkati vermemizin ilk adımıdır.

Fiziksel sağlık ve zihinsel refahta hayati bir rol oynayan önemli, ancak genellikle bilinmeyen bir kas olan Psoas kasının ihmal edilmesinin kümülatif etkisi, toplumumuzda kendini anksiyete, depresyon, kronik sırt ağrısı, diz ağrısı, sindirim sıkıntısı, solunum problemleri olarak gösterir. Siz de zihninizi rahatlatmak ve daha sağlıklı bir bedene sahip olmak için Psoas kasınızı gevşeterek gün içinde yaşadığınız stresin ve korkunun vücudunuzda yarattığı gerilimden kurtulabilirsiniz.

Flexio Stretch’in uzman fizyoterapistleri, zihninizi ve bedeninizi rahatlatacak Myofasial Stretch Therapy yöntemi ile hem Psoas kasınızı hem de vüudunuzdaki diğer kasları genel sağlığına kavuşturmak için sizi bekliyor. Konu hakkında daha detaylı bilgi ve randevu almak için bizi hemen arayabilir, sağlıklı ve stressiz bir yaşama merhaba diyebilirsiniz.