İyi ve Harika Performans Arasındaki Fark Fasyada Gizli
06
Mar

İyi ve Harika Performans Arasındaki Fark Fasyada Gizli

Flexio

Fasya

06.03.2020

Fiziksel olarak formda kalmak yaşam tarzınızın doğal bir parçasıysa, egzersiz hedeflerinizin üstünde kalmak için gereken kararlılığa, sıkı çalışmaya ve bağlılığa sahipsiniz demektir. Kendinizi bir egzersiz tutkunu, spor bağımlısı veya atletik bir birey olarak tanımlıyorsanız, bu, diyet programınızı titizlikle izlediğiniz, uykunuzu bir düzene oturttuğunuz ve antrenman programınızı incelikle zamanladığınız anlamına gelir. Spora gönül vermiş pek çok kişinin genelde bir yaralanma veya kaza sonucu Myofascial Stretching yöntemine başvurduğu zannedilirken, asıl üzerinde durulması gereken, spor geçmişinde herhangi bir sakatlanma olmayan atletik kişilerin de proaktif gelişme için günlük yaşamına Myofascial Stretching’i dahil ettiği gerçeğidir. Çünkü fasyanın performanslarında önemli bir rol oynadığını bilmektedirler.

Fasya'nın performansınızda oynayabileceği rolü düşündünüz mü?

Biraz bilgimizi tazeleyecek olursak, fasya, vücudumuzun her yerinde bir ağ oluşturan, cildin altında konumlanan lifli, bağlayıcı bir tabakadır. Büyük ölçüde kollajenden oluşur, kasları çevreler ve yaptığımız her harekette bize yardımcı olur. Bazı bölgelerde kalın bir yapıya sahip olan sağlıksız fasya, sertlik ve düğüm hissine yol açabilir ve hissettiğimiz bu sıkılık genellikle vücudumuzdaki ağrılar açısından domino etkisi yaratabilir. Yüksek etkili sporlar ve tenis, golf ve beyzbol gibi ağır vücut rotasyonu gerektiren oyunlar benzersiz ve çok hedefli bir acıya neden olabilir. Hemen hemen her spor için antrenman yaparken gerekli olan tekrarlı hareketler veya yaralanma gibi birçok faktör buna zemin hazırlar. Sporcular ya da aktif spor yapan bireyler, Myofascial yapı sağlıklı olduğu ve her hareketin etkisini hafifletmek için iyi çalıştığı sürece koşma, bir topa vurma, dans etme, raket veya golf sopasını sallama gibi etkili hareketleri kolayca yapabilirler.

Peki sağlıksız fasyadan nasıl kurtulunur?

Myofascial yapıyı sağlıklı haline döndürmek için uygulanan Myofascial Stretch Therapy ile sporcular ve aktif spor yapan bireyler performanslarını ve genel sağlıklarını iyileştirebilirler. Eğitimli bir terapist, fasyayı sağlıklı bir duruma geri getirmek için herhangi bir sıkılık, iltihap ve ağrı sorununu ele alır. Myofascial Stretch Therapy'nin çoklu faydaları arasında artmış hidrasyon, kan akışı ve daha etkili kas hareketi bulunur ve yukarıda ele aldığımız sorunları önlemek ve / veya çözmek için kasların hidratlanmasına ve güçlendirilmesine yardımcı olarak, her seansta daha sağlıklı bir fasyanın sağlayabileceği rahatlamayı keşfetmenizi sağlar.  

Bir kasın gerilmesi, stres veya genel yaralanma sonucu oluşan ağrı ve rahatsızlığa odaklanarak uygulanan ve iyileşme süreci için çok spesifik alanları hedeflemek amacıyla özelleştirilmiş bir tedavi deneyimini Flexio’da yaşayın. Fizyoterapistler yönetiminde gerçekleşen 40 dakikalık, kişiye özel koreografi içeren stretching seansları ile performansınızı daima yükseklerde tutun.