Evde Stretching Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler
27
Mar

Evde Stretching Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Flexio

Fasya

27.03.2020

Çoğumuzun yoğun bir hayatı ve sürekli değişen programı var. Bu nedenle genellikle egzersiz yapmak için zaman bulmakta zorlanıyoruz. Fakat şu sıralar tüm dünyayı saran Corona Virus salgını sebebiyle evde kalmamız neredeyse zorunlu hale geldi. Bu zor süreci kendimize vakit ayırarak ve hareketsiz geçen günlerimizi stretching egzersizleri ile taçlandırarak daha sağlıklı bir şekilde atlatabiliriz. Evde yapabileceğimiz vücut esnetme egzersizleri sayesinde bedenimizin mevcut esnekliğini koruyabilir ve hareketsizliğe meydan okuyabiliriz.

Evde stretching egzersizleri, alt ve üst vücut da dahil olmak üzere tüm bedenin esnemesini sağlayacak bir rutini içerir. Oturma, ayakta durma ve tüm gün masada çalışma gibi günlük aktivitelerin daha kolay ve ağrısız gerçekleşmesini sağlamak için siz de evde stretching hareketleri yaparak esnekliğinizi artırın! Peki evde stretching egzersizlerine yeni başlayan biri olarak neleri dikkate almalısınız?

  • Spor ya da egzersiz geçmişiniz yoksa, stretching egzersizlerine yavaşça başlayın ve yavaş seviyeden orta seviyeye, orta seviyeden hızlı seviyeye doğru esneme yoğunluğunuzu artırarak kendiniz için bir egzersiz rutini oluşturun.
  • Sıkı hissettiğiniz kaslarınızı esnetmek için hafif esneme hareketleri ile başlayarak kas gerginliğinizi öncelikle rahatlatmayı hedefleyin. İlk etapta uygulayabileceğiniz 3 - 5 saniyelik esnetmeler, kas gerginliğini gidermek için idealdir. Dilerseniz, kasları esnetme süresini daha uzun tutabilirsiniz. Ancak unutmayın; esneyen kaslarınızı genellikle 30 saniyeden uzun süre tekrarlı harekette tutmanın pek bir yararı yoktur.
  • Koşu bandı üzerinde yürüyüş, koşu; step tahtası üzerinde yapacağınız kardiyo ya da televizyon karşısında yapacağınız dans gibi evde yapabileceğiniz egzersiz aktiviteleri için kaslarınızı stretching egzersizleri ile hazırlayabilirsiniz. Herhangi bir egzersizden önce yapabileceğiniz kısa, hafif ve orta şiddette 5 saniyelik esnetme hareketleri, ısınma için en iyi sonucu verir.
  • Doku sıcaklığınızın en yüksek olduğu esnada stretching egzersizleri yapmak fazlasıyla etkilidir. Egzersizlerden önce olduğu gibi, herhangi bir kardiyodan hemen sonra da kaslarınızı gerdirerek esnekliğinizi en üst düzeye çıkarmanız mümkündür.
  • Son olarak, evde yapabileceğiniz stretching egzersizleri için hangi hareketleri, ne kadar süreyle yapacağınız gibi konularda Flexio ekibinin sizler için hazırladığı evde stretching egzersizleri videolarına YouTube kanalımızdan göz atabilir ve evde geçirdiğiniz vakti daha keyifli ve sağlıklı bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz.