Beden, Zihin ve Ruhun İlacı: Fascial Stretch Therapy
03
Aug

Beden, Zihin ve Ruhun İlacı: Fascial Stretch Therapy

Flexio

Fasya

03.08.2020

Fascial Stretch Therapy; esneklik, güç, performans ve ağrılarda rahatlama sağlamak için fasyaya ve eklem kapsülüne odaklanan, masa tabanlı ve profesyonel fizyoterapistler tarafından uygulanan bir esnetme yöntemidir. Bu terapi yöntemi, uygulama öncesinde hangi ağrı veya dengesizliğin üzerinde çalışılması gerektiğini belirlememize yardımcı olurken, sağlıklı ve aktif kalmanız için uzun vadeli bir çözüm sunar.

Fasiyal Streç Terapisi (FST) sırasında, fizyoterapistler, vücudunuzu doğru nefes teknikleri ile birlikte gevşetmek için hareket ettirdikçe vücudunuz rahatlar. Tedavi, ağrıyı hafifletirken optimal esneklik, güç ve performans elde etmek için fasya ve eklem kapsülüne odaklanır. Geleneksel masaj terapisinin aksine, manuel germe teknikleri sırasında tamamen giyinik şekilde uygulama yapılabilmektedir.

Kaslarınız, eklemleriniz, arterleriniz, damarlarınız, omuriliğinizin ve beyninizin sağlığı ve işlevselliği, fasyalarınızın canlılığının bir sonucudur. Flexio terapistleri vücudunuzu hareketler ve nefes yoluyla yönlendirirken, fasya derinlemesine esneyerek vücudunuzun gevşemesine ve rahatlamasına izin verir. Bu terapi şekli, profesyonel sporculardan sağlıklı yaşamak isteyen kişilere kadar herkese fayda sağlayabilir.

Fascial Stretch Therapy Faydaları

Fascial Stretch Therapy (FST); kronik sırt ağrısı çekenler, düzenli egzersiz ya da antrenman yapanlar veya geçmiş bir yaralanma ya da sakatlanmayı rehabilite etmek isteyenler üzerinde oldukça etkilidir. Bedeni rahatlatan Fascial Stretch Therapy; aynı zamanda kaygı, depresyon ve zihinsel sağlık durumu üzerinde yardımcı olmak için kullanılır.

Fasya; kaslarınızı, sinirlerinizi, kemiklerinizi, organlarınızı ve eklemlerinizi çevreleyen katmanlı bir bağ dokusu ağıdır. Eklem kapsülü ise, eklemleri çevreleyen ve eklemin mekanik işlevini optimize etmenin yanı sıra besin maddeleri vermeyi içeren bir bağ dokusu yapısıdır. Fascial Stretch Therapy, vücudunuza maksimum fayda sağlamak için hem fasyaya hem de eklem kapsüllerine odaklanır.

Türkiye’nin ilk Myofascial Stretch Therapy stüdyosu olan Flexio’da ilk seansınız; tam vücut değerlendirmesi, kişiselleştirilmiş bir plan ve birebir tedavi içerir. Tıbbi geçmişiniz göz önünde bulundurularak fizyoterapistler tarafından uygulanan esnetme terapisi, 40 dakikalık seanslar şeklinde gerçekleştirilir. Ücretsiz deneme seansı almak ve kendinize bir stretching programı oluşturmak için bizi hemen arayabilir, esnek bir bedene sahip olmanın özgürlüğünü yaşayabilirsiniz.